Bram Van Meldert

Bram Van Meldert

No HungerReduced InequalitiesSustainable Cities and CommunitiesResponsible ConsumptionClimate ActionPeace and Justice

Rol

Co-Founder, Board Member and Advisor Academics for Development

Quote

"Ik word gedreven door mijn ongeloof over de manier waarop de globale samenleving zich tegen beter weten in blijft organiseren rond tegenstellingen en korte-termijn doelstellingen."

Wie ben je en wat doe je?

Ik word gedreven door mijn ongeloof over de manier waarop de globale samenleving zich tegen beter weten in blijft organiseren rond tegenstellingen en korte-termijn doelstellingen, en door mijn vertrouwen in onze capaciteit als maatschappij om daar verandering in te brengen. De afgelopen jaren heb ik getracht om mij naast mijn studies in te zetten voor de maatschappelijke veranderingen waarin ik geloof. Momenteel ben ik in Washington en neem ik deel aan een internship op de Emerging Markets afdeling van Hawksley Consulting, een bedrijf dat waterontwikkelingsprojecten uitvoert, aan discussies over Sustainable D.C., een initiatief dat Washington de meest duurzame stad in de US wil, en aan Cultivate the City, een organisatie die werkt aan een meer duurzame voedselketen voor Washington via bewustmakingsprojecten.

Waarom maak jij deel uit van Generation T?

Ik geloof dat de realisatie van een meer duurzame samenleving enkel kan plaatsvinden door een combinatie van individuele projecten die focussen op bepaalde aspecten van de duurzame transitie en een collectieve mentaliteitswijziging. Beide hebben nood aan platformen waarbinnen duurzaamheidsactoren zich kunnen ontwikkelen en met elkaar in contact kunnen komen. Ik zie Generation T dan ook als een unieke kans om mezelf verder te ontwikkelen en om te leren van de ervaringen en inzichten van anderen om zo hopelijk in de toekomst meer te kunnen bijdragen. Zelf hoop ik dat de combinatie van mijn academische achtergrond en mijn ervaringen binnen bovenvermelde projecten een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het Generation T netwerk.

Een concreet voorbeeld van hoe jouw project/activiteiten verandering teweeg brengt:

Gedurende de laatste twee jaar hebben we met Academics for Development meer dan 100 studenten betrokken bij de ondersteuning en uitvoering van student consulting projecten met sociale insteek in meer dan 10 verschillende landen. Met projecten voor 11.11.11, Aquared (Rode Kruis) en Oxfam, maar ook kleinere Belgische NGOs en sociale ondernemers hebben we studenten de kans gegeven om werkelijk impact te realiseren. De projectstudenten hebben zich gerealiseerd dat ze een verschil kunnen maken in de wereld als ze dat willen, ze hebben zichzelf verder ontwikkelt voor als ze in de toekomst gebruik willen maken van hun capaciteit om een verschil te maken en ze hebben culturele wijsheid opgedaan door samen te werken met mensen met een heel andere socio-economische of culturele achtergrond.