Eva Degryse

Eva Degryse

Innovation and InfrastructureSustainable Cities and CommunitiesPartnerships for the goals

Wie ben je en wat doe je?

Ik heb momenteel een bachelor in Netwerkeconomie en schreef mijn bachelorproef over hoe KMO's circulaire economie kunnen integreren door middel van design thinking. Aansluitend ontwikkelde ik hiervoor een tool om KMO's te inspireren om mee te stappen in de circulaire economie. In september nam ik deel aan de bootcamp Circulaire economie van Vlaanderen Circulair. Daarnaast wil ik mij verder verdiepen binnen de duurzame economie door een postgraduaat te volgen rond Duurzame ontwikkeling in Vives in Kortrijk. 

Waarom maak jij deel uit van Generation T?

Enerzijds in het verder uitbouwen van een circulaire economie en duurzame maatschappij in Vlaanderen en anderzijds als leergierig lid die zeer graag haar netwerk wil uitbreiden met andere inspirerende personen die actief zijn binnen dezelfde thema's. Graag wil ik ook met dit netwerk mijn soft skills/communicatie vaardigheden verder ontwikkelen door deel te nemen aan netwerkevenementen. 

Een concreet voorbeeld van hoe jouw project/activiteiten verandering teweeg brengt:

Ik hoop mijn tool verder te kunnen verspreiden en te kunnen communiceren over mijn concept. Ik hoop als deelnemer van generation T de belangen van duurzaamheid verder te verspreiden binnen de bedrijfswereld en de maatschappij. 

Wie heeft jou geïnspireerd? Wat maakte jou gepassioneerd om te werken aan duurzame transitie?

Tijdens de bootcamp circulaire economie werd ik enorm geïnspireerd om hiermee verder te gaan en lid te worden van Generation T