Jan-Hendrik Serty

Jan-Hendrik Serty

Sustainable Cities and CommunitiesResponsible ConsumptionClimate Action

Rol

Student Event- & Project Management met interesse in ondernemerschap & duurzaamheid

Wie ben je en wat doe je?

Ik bekijk de transitie voornamelijk vanuit een ondernemers mindset. Als laatste jaar student Event- & Project Management voel ik de druk om me op een specifieke carrière te focussen stilaan groeien. Al heb ik zelf al lang het voorgevoel dat ik eerder zelf een job zal creëren dan me ergens bij aansluiten. Ondernemerschap spreekt me enorm aan, en dat gaat voor mij hand in hand met een positieve maatschappelijke impact. Iets dat mij bijvoorbeeld interesseert is het wegnemen/verlagen van drempels voor zowel consumenten als bedrijven om duurzame activiteiten te verrichten. 

Waarom maak jij deel uit van Generation T?

Wat ik graag doe is mensen aan elkaar linken die elkaar dan kunnen versterken in hun activiteiten. Mijn netwerk is natuurlijk nog niet zo uitgebreid, maar naast het mogelijk linken kom ik vaak af met creatieve ideeën waarmee er dan weer een andere denkpiste ontstaat. Ik ben iemand die in groep ook vaak 1 oog op het grote plaatje houdt zodat men niet verdwaald in details of een minder interessante weg neemt. 

Een concreet voorbeeld van hoe jouw project/activiteiten verandering teweeg brengt:

Momenteel werk ik mee aan de opbouw van een organisatie die uit de bootcamp 'Circulaire Economie' is ontstaan. Deze heet Bold Branders en is in een eerste fase een storytelling agency dat het circulaire ondernemen/consumeren wenst te promoten. Omdat we letterlijk een week 'bestaan' en er structureel nog orde in moet gebracht worden kan ik mijn rol voorlopig moeilijk omschrijven, al zie ik mezelf naar de toekomst toe wel een actieve rol spelen (stiekem hopend als project manager).  
Verder heb ik mezelf de afgelopen 2 jaar bezig gehouden met het ontwikkelen van enkele instrumenten om het voor bedrijven interessanter te maken om naar een hoge CSR te streven.

Wie heeft jou geïnspireerd? Wat maakte jou gepassioneerd om te werken aan duurzame transitie?

Dat moet een mix zijn van talloze TED-filmpjes, enkele vakken op school, ondernemende vrienden, en mijn eigen waarden en principes.