Pieter De Decker

Pieter De Decker

http://www.pieterdedecker.com

Climate Action

Rol

Kunstenaar

Quote

"De originaliteit van mijn landschapsportretten grijpt de voorbijganger bij de kraag. Meer nog dan doen nadenken, doen ze vooral wegdromen. Dromen over wat geweest is, maar vooral over wat komen zal."

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben gefascineerd door innovatie. Nieuwe technieken interesseren me mateloos en ik houd ervan om te experimenteren. Iemand die zo gefocust is op de toekomst, kan en mag het duurzame aspect uiteraard niet uit het oog verliezen. Om daar de aandacht op te vestigen, leg ik in mijn kunst ""de schoonheid van het alledaagse"" vast. De originaliteit van mijn landschapsportretten grijpt de voorbijganger bij de kraag. Meer nog dan doen nadenken, doen ze vooral wegdromen. Dromen over wat geweest is, maar vooral over wat komen zal. Op die manier ik als artiest mijn steentje bij aan het engagement van wie zich door mijn kunst laat inspireren.

Waarom maak jij deel uit van Generation T?

"Duurzaam" wordt te vaak (verkeerdelijk) geassocieerd met geitenwollen sokken. Generation T staat voor een moderne aanpak door een zelfbewuste, jonge generatie. Met mijn evenwicht tussen "groen denken" en "vooruit denken" pas ik perfect binnen het plaatje van Generation T.

Een concreet voorbeeld van hoe jouw project/activiteiten verandering teweeg brengt:

Het is een cliché, maar daarom is het niet onwaar: kinderen zijn de sleutel naar de toekomst. Ikzelf heb thui ooktwee miniversies van mezelfheeft rondlopen en bedacht een uniek project voor de vloer van kinderdagverblijf 'Ons Peuterhuisje' in Burcht. Baby's en peuters wanen zich er dagelijks in het gras, tussen de vlinders, lieveheersbeestjes en eekhoorns. En ach, wie zegt dat pinguïns daar niet thuishoren? De vloer in het kinderdagverblijf stimuleert de creativiteit  van de kinderen. We mogen hopen dat ze later op die verbeelding zullen kunnen terugvallen om duurzame oplossingen te bedenken. Wat "verandering initiëren" betreft, kan dat tellen.