Tess Van Deynse

Tess Van Deynse

http://www.autisout.blogspot.com

Innovation and InfrastructureResponsible Consumption

Rol

Blogger rond duurzaamheid

Quote

"Met creatieve uitvindingen, is iedereen duurzaam bezig!"

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben een persoon met autisme en een normale begaafdheid. Ik probeer te consuminderen en op een zo ecologisch mogelijke manier te leven, ondanks het feit dat ik van een beperkt inkomen leef. Niet altijd een even gemakkelijke opdracht. Ik startte dan ook een blog rond dit thema, omdat ik merkte dat kansrijken hier vaak minder creatief rond denken. Het is een klein verzet, waar je niet plotseling de hele wereld mee gaat veranderen, maar waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. Mijn grootste drijfveer is dan ook om mensen met de kleinste inkomens duurzamer te laten leven, daar zij niet veel middelen hebben en alles zo goedkoop mogelijk zijn. Ik hergebruik en doe mee met de deeleconomie. En dat zowel thuis als elders. Zelfs op reis! Nieuwsgierig naar meer? Neem gerust een kijkje op mijn blog. 

Waarom maak jij deel uit van Generation T?

Ik vind dat alle lagen van de bevolking deel moeten uitmaken van Generation T. Ik vrees echter dat ik één van de weinigen zal zijn met een lager inkomen en hoop dus personen met een beperking aan te spreken die hieraan willen meewerken. Mijn sterkte is vooral dat ik out of the box durf denken, en op andere en creatieve dingen durf besparen en consuminderen. Ik laat andere manieren zien, waar een minddenklasse misschien in eerste instantie niet aan denkt, omdat ze er niet vlug mee geconfronteerd zullen worden.  Verzet is nogal klein, omdat het vooral achter de schermen gebeurd.  Met een duidelijke en concrete blog wil anderen ertoe aanzetten mijn ideeën ook in de praktijk om te zetten. 

Een concreet voorbeeld van hoe jouw project/activiteiten verandering teweeg brengt:

Ik ben met een blog begonnen in een nichemarkt van mensen met een lager inkomen. Zo val ik tenminste in de massa op. Het is een goedkope manier om mijn manier van leven te promoten. Mijn blog communiceert op een laagdrempelige manier, waarmee ik hoop zo veel mogelijk mensen te inspireren. Af en toe neem ik deel aan vormingen rond duurzaamheid, ecologie, klimaatverandering, ... om er meer over te leren en dat thuis proberen toe te passen. Ook haal ik inspiratie ui andere blogs en boeken. Ik wil alle lagen van de bevolking bij dit thema betrekken en ik ben dan ook bereid om dat ook op andere manieren te doen, zoals spreekbeurten houden op congressen enz.