Empowering young people

Ban Ki-moon: "We are the first generation that can end poverty and we are the last generation that can end climate change."


Generation T is een initiatief van duurzaamheidsnetwerk The Shift en jongeren-
organisatie Act4Change. Ons doel: het Belgisch referentienetwerk vormen van jongeren met een hart voor duurzaamheid. Deel jouw ideeën, onderneem actie met ons en laat ons zien welke rol jij speelt in de transitie naar een duurzamere samenleving.

Generation T Calendar

Bold Branders: circulaire storytelling

“Wij verkopen geen materialen, maar verhalen." In deze tijd van oververzadiging van kennis, informatie en inputs willen we onderzoek voeren naar en gebruik maken van een van de oudste communicatiemiddelen om burgers en consumenten (terug) te verbinden met materialen en producten zodat ze er duurzamer mee zouden omspringen: storytelling!

Afterwork in de Wetstraat

Generation T lid Lucas Demuelenaere maakt deel uit van de burgerbeweging Bruxsel'AIR. Samen met Critical Mass, Bral en de Franstalige fietsersbond GRACQ, organiseerden ze op 22 Augustus een afterwork apéro op de Wetstraat. En dit om aandacht te vragen voor een betere luchtkwaliteit.

VDAB CEO Challenge met Fons Leroy

Op 6 mei 2019 ging Fons Leroy in de Work out Room de CEO Challenge van Generation T. aan. Tijdens een CEO Challenge krijgt een CEO de kans om zijn uitdagingen voor te leggen aan de jongeren. Zo vroeg Fons Leroy aan 4 jongeren om oplossingen te bedenken voor 2 grote uitdagingen waar VDAB mee worstelt.

Generation T: Let's Talk Politics

Op 18 april organiseerde Generation T naar aanleiding van de naderende verkiezingen van 26 mei het event ‘Generation T: Let’s Talk Politics’. Hoe denkt de jonge generatie politici over thema's als Werk, Onderwijs en Klimaat?

C-Power: Young Citizens for Circular

Hoe inclusief is de circulaire economie in Vlaanderen? Waarom zien we meestal blanke hoogopgeleide jonge mensen met al een zeker idee over duurzaamheid op workshops en bootcamps rond circulaire economie? Hoe kan de circulaire economie interessant zijn voor iedere burger?

Hack Belgium 2018: Generation T well represented!

Generation T on stage @Gent

Not everyone is born a motivational speaker. That’s why we created ‘Generation T on stage’ to enhance the public speaking skills of our members.

Blijf op de hoogte


Contact

Catherine vertelt je graag meer over Generation T en kan samen met jou je potentiële rol in dit initiatief verkennen.

Contacteer dit lid

Catherine Naveau

Coordinator Generation T

+32 (0)2 503 54 18

catherine.naveau@theshift.be