Over ons

Generation T is een initiatief van Act4Change en The Shift, gericht op het opbouwen van een sterk netwerk van jongeren die ijveren voor een duurzame samenleving. Ontdek hier meer over ons.

Over Generation T

Generation T is een jong, inspirerend, dynamisch en informeel open netwerk van jonge koplopers, zowel uit het bedrijfsleven als uit het maatschappelijk middenveld. Jongeren in België die zich inzetten voor een duurzamere wereld krijgen er de kans om contacten te leggen, samen te werken met een breder netwerk van mensen en organisaties en de impact van hun eigen duurzaamheidsinitiatieven te vergroten. Dit platform werd opgericht in 2015 door jongerenorganisatie Act4Change en duurzaamheidsnetwerk The Shift.

Nieuwe kandidaten worden regelmatig verwelkomt na goedkeuring door een validatie comité.

Validatie proces

Voor ons jaarlijks validatiecomité gaan we op zoek naar een aantal Nederlandstalige en Franstalige pioniers met ervaring binnen de verschillende deeldomeinen van duurzame ontwikkeling. Dit comité bevat zowel mensen met een jarenlange ervaring als inspirerend jong geweld. 

Selectieproces

Een intern Generation T-team neemt de kandidaturen een eerste maal door om de deelnamevoorwaarden te controleren. De kandidaturen die niet voldoen aan de voorwaarden worden niet voorgelegd aan het comité ter validatie.

Het validatiecomité beoordeelt de inzendingen op basis van inhoudelijke criteria. Zij analyseren jullie activiteiten, ideeën of projecten op basis van een aantal criteria: waarom is het innovatief – hoe kunnen anderen verder bouwen op jouw inspanningen – welke impact heeft jouw project of activiteit op de maatschappij – in hoeverre inspireer je hiermee anderen rondom jou? Meer gedetailleerde informatie over de criteria kunt u vinden in het wedstrijdreglement. Iedere kandidatuur wordt door 3 verschillende comitéleden geëvalueerd op de mate waarin deze voldoet aan de voorwaarden van Generation T, het potential for change.

Meer informatie over de volledige procedure en de selectiecriteria vind je in ons wedstrijdreglement. 

Deelnamereglement Generation T
| 209kb
Downloaden

Validatiecomité 2016

 • Huyghe Caroline - Programme Coordinator Food for the Future at Vredeseilanden/VECO
 • Lips Benoit - Co-Founder and Board member at Quartier(s) Libre(s)
 • Peeters Kaat - Managing Director at vzw Sociale InnovatieFabriek
 • Somerhausen Patrick - ‎Managing Partner chez Funds For Good
 • Lindekens Kathy - ‎Youth Advisor VRT
 • Godet Thibaud - Gen T + Future of Food System
 • De Deken Alien - Gen T + Marketing & Sustainability Program ERM
 • Leila Jmili - Gen T + Corporate Sustainability Project Manager at Solvay
 • Demuzere Matthias - Gen T - Post-doctoral research fellow
 • Milis Lauriane - Gen T - Manager at Wear a story
 • Koolhof Suzanne - Gen T - ‎Social Impact Developer at Re-Vive

Validatiecomité 2015

Onder het voorzitterschap van Sihame El Kaouakibi, oprichtster van Let’s Go Urban, CEO van A Woman’s View en auteur van het boek #BELIEVE, bestond ons Generation T jury validatiecomité uit volgende leden:


The Shift

The Shift is het Belgisch netwerk voor duurzaamheid. Om de transitie naar een duurzamere maatschappij en economie te realiseren, streven we naar een intensieve samenwerking tussen ‘unusual suspects’: particulieren, organisaties, bedrijven, overheden, academici… kortom iedereen die wil bouwen aan een duurzame wereld. The Shift wil de scherpe en kritische blik van de jongeren van Generation T ook richten op haar leden, om hen te stimuleren tot verder engagement.

Act4Change

Act4Change werkt aan een duurzamere samenleving door jonge voortrekkers voor duurzame ontwikkeling te ondersteunen in hun engagement. Wij doen dit door netwerk-, leer- en groeikansen aan te bieden aan jongeren, innovatieve initiatieven van jongeren te ondersteunen en samenwerking tussen jongeren en organisaties te stimuleren. Generation T combineert deze elementen in een uitdagend nieuw concept.


Partners

Naast Act4Change en The Shift zetten ook onze partners zich in om onze jongeren meer kansen en ondersteuning te geven. Generation T is namelijk een open netwerk en we streven naar zo veel mogelijk samenwerkingen met partnerorganisaties om de jongeren coaching te kunnen bieden, hen in de schijnwerpers te zetten en zo hun projecten een duw in de rug te geven. 

Word ook partner!

Onze project manager Jan-Hendrik zoekt graag samen met jou(w bedrijf of organisatie) naar manieren waarop je kunt bijdragen aan de verrijking van onze community. Misschien kun je vanuit een bepaalde expertise of achtergrond onze jongeren vooruit helpen of meedenken over hun plannen! Laat ons weten als je hier graag aan meewerkt en neem contact op met Jan-Hendrik via janhendrik.serty@theshift.be.

Contacteer dit lid

Jan-Hendrik Serty

Junior Project Manager

+32 (0)2 503 54 18

janhendrik.serty@theshift.be