Mara Callaert

Mara Callaert

http://visuality.be

Sustainable Cities and CommunitiesClimate Action

Rol

Oprichter van Visuality / Transitie facilitator

Quote

"Bedrijven moeten sneller veranderen dan ooit tevoren, ze moeten agieler worden, duurzamer, efficiënter, menselijker, etc."

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben een ondernemer, gepassioneerd door menselijke interactie, het overbrengen van informatie, communicatie en verandering. Met mijn achtergrond als ingenieur (industrial design engineering) en kwam eerst en vooral vanuit die hoek in aanraking met duurzaamheid. Ik was mede-zaakvoerder van Futureproofed, waar ik me vooral bezighield het mee uitbouwen van het bedrijf, de interne organisatie en communicatie. Tijdens die periode werkte ik als 'sustainability consultant' inhoudelijk mee aan verschillende projecten rond waar ik environmental audits uitvoerde, workshops faciliteerde en presentaties en rapporten vormgaf. Duurzaamheid betekende voor mij toen dus vooral: carbon footprints en LifeCycleAssesments. Ik besefte dat er iets ontbrak. Er was meer nodig om bedrijven te doen transformeren naar duurzamere business modellen. Dit was de trigger om mijn eigen onderneming op te richten: Visuality. Met onze diensten helpen we bedrijven in hun veranderingtrajecten en ondersteunen we de storytelling van complexe verhalen.

Waarom maak jij deel uit van Generation T?

Bedrijven moeten sneller veranderen dan ooit tevoren, ze moeten agieler worden, duurzamer, efficiënter, menselijker, etc. Ze hebben hier hulp bij nodig, en volgens ons speelt visualisatie hier een sleutelrol in. Bij Visuality maken we de complexiteit van verandering vatbaar, brengen we inzicht, alignere we teams en helpen we weerstand te overkomen.

Een concreet voorbeeld van hoe jouw project/activiteiten verandering teweeg brengt:

Naast specifieke opdrachten die ik vanuit professionele context heb gerealiseerd, haal ik vooral energie uit de kleine dingen die ik in mijn netwerk van vrienden of familie heb kunnen veranderen. Ik ben enorm blij als ik hoor dat ik vrienden heb kunnen overtuigen om een plooifiets te kopen. Zulke reacties voeden mijn doorzettingsvermogen dan weer om mijn dromen te realiseren. Visuality focust op twee pijlers: visual storytelling en visual facilitation. Enerzijds houden we ons dus bezig met het vertalen van technische zaken en rapporten naar sprekende en duidelijke communicaties. Anderzijds werken we visuals uit die change werk kunnen begeleiden, waarbij we reorganisaties in veranderingstrajecten begeleiden door het gebruik van visuals. Met het visualiseren, wil ik vooral een gedragsverandering op gang brengen.