Pieterjan Verhaeghen

Pieterjan Verhaeghen

Renewable EnergyResponsible Consumption

Who are you?

Ik ben Pieterjan reeds sinds jong af bezig met ondernemen en het groene vraagstuk. Dit vertaalde zich dan ook in mijn studies handelsingenieur gevolgd door milieutechnologie. Verder ben ik dadelijk gestart als consultant in de energie industrie op projecten bij verschillende partijen binnen het ecosysteem. Dit geeft me de uitgelezen startpositie om nu te werken op renewers, een transparant platform waar consumenten rechtstreeks energie kunnen kopen bij locale groene energieproducenten.

What competances make you a good Generation T?

Expertise in de energie industrie, een groene drive, een combinatie van milieutechnische en economische achtergrond.

Give specific example(s) on how your projects or activities make a difference and initiate change.

Ongeveer 40 % van de Belgische consumenten koopt groene energie. Het is duidelijk dat meer en meer mensen overtuigd zijn van het belang hier van. Anderzijds is slechts 8,7% van de in België opgewekte energie groen. De rest van de zogenaamde groene energie is in principe vervuilend en krijgt door het gebruik van goedkope Garanties van Oorsprong uit het buitenland een groen label. Zo zijn er voorbeelden bekend waar certificaten van honderd jaar oude centrales worden gebruikt. Dit draagt dus niet bij tot een groene toekomst.

Wij creëren transparantie door consumenten de mogelijkheid te geven hun energie rechtstreeks te halen bij lokale groene producenten. Ze zijn verzekerd dat hun energie gekoppeld is aan lokale productie en dat het geld dat ze in hun factuur investeren terecht komt bij de lokale producenten van groene stroom.