Tine Willemyns

Tine Willemyns

Good jobsReduced InequalitiesSustainable Cities and Communities

Who are you and what do you do?

Al de projecten waaraan ik werk bestaan eruit om mensen met elkaar te verbinden, en elkaar te laten groeien. Door te DOEN – zelf actie te ondernemen – leer je je talenten kennen en vertrouwen hebben in je kunnen. Je brengt verandering.

In het co-werklab breng ik mensen samen, zodat ze elkaar kunnen helpen groeien. Iedereen krijgt er de ruimte en de tijd om te groeien, jezelf en je talenten te ontdekken. Door het netwerk dat wordt aangeboden, wordt iedereen geïnspireerd en leren we van elkaar. Er ontstaan bottom-up projecten als antwoord op maatschappelije problemen.

Ik help ook ProjectTogether groeien in België. We willen jongeren activeren en begeleiden om zelf pro-actief maatschappelijke problemen aan te pakken. We voorzien activeringsworkshops en gratis telefonische coaching hiervoor.

Met 'The Arc trainings' organiseren we trainings in persoonlijke ontwikkeling: mensen laten groeien door hun eigen visie/missie en barrières te leren kennen en overwinnen. Jongeren leren in contact staan met hun eigen gevoelens en deze gebruiken als een sterkte om hun omgeving te inspireren.

Mijn droom is om mee organisaties te helpen hervormen, om meer bottom-up processen mogelijk te maken en alle medewerkers in hun kracht te zetten. Het frustreert me op dit moment om te zien hoeveel talent verspild wordt door de klassieke hiërarchische organisatiestructuren, en door de strakke functie-omschrijvingen. Met de energie die uit deze frustratie komt, ga ik aan de slag.

What competences would make you a good Generation T?

 

Ik ben een connector. Ik verbind ideeën en mensen, mensen met mensen en ideeën met ideeën. Ik zie in alles en iedereen sterktes en wat het kan bijdragen tot de maatschappij.  Er is al heel veel van alles. Door te verbinden maak je elk idee krachtiger.

Vereenvoudigen is ook één van mijn talenten. Door moeilijke concepten beter begrijpbaar te maken, zullen meer mensen zich laten inspireren, en krijg je meer mensen mee.

Mijn persoonlijke missie in het leven is voor mij mijn grootste drijfveer en motivatie in alles wat ik doe: Ik wil dat iedereen zich thuis voelt in zijn omgeving en vooral ook in zichzelf. Een thuis-gevoel creëert geborgenheid en veiligheid, die je de kracht geeft om jezelf te leren kennen en buiten je comfortzone te kunnen stappen.  Zoveel mensen schermen zichzelf af van de wereld, waarom zouden ze hun eigen kracht niet laten zien? Waarom schermen ze zich af van zichzelf? Wat als iedereen zichzelf kon zijn? Wat als iedereen zichzelf zou accepteren?

Vrijheid en gelijkwaardigheid zouden hieruit resulteren, mijn persoonlijke waardes die ik heel nauw in het hart draag.

Give specific example(s) on how your projects or activities make a difference and initiate change.

Het co-werklab is een plek waar je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen of een project te laten groeien. Heb je zelf een project of idee waar je aan wil werken of ben je nieuwsgierig naar projecten van anderen? Wil je meewerken aan projecten van anderen of ben je op zoek naar wat je zelf graag wil? Elk van deze mensen zijn welkom. Elke maandag zet De Stuyverij zijn deuren open voor iedereen. Je kan er heel wat mensen ontmoeten en van elkaar leren. Het co-werklab start met een connectorsmeeting, waarin iedereen kort aangeeft wat hij of zij die week wil bereiken. Elke keer opnieuw komen dan verrassende en waardevolle tips van de andere deelnemers naar boven. We werken volgens het principe van Serendipity: “Het geluk om op onverwachte momenten heerlijke ontdekkingen te doen”. We spelen in op de noden van de groep om meer te organiseren: iemand uit het netwerk geeft een sessie over feedback, een inspiratiesessie over hoe meer mensen van verschillende achtergrond te betrekken bij je project, … Zelf begeleid ik dit co-werklab als coach en connector. Het is de uitdaging om de juiste methodieken uit te werken die ervoor zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn, en de juiste flow te kunnen bewaren. Dit deed ik tot nu als vrijwilliger, maar nu wil ik dit als freelancer verder uitbouwen om impact te kunnen hebben op meer mensen.

Andere projecten als ProjectTogether en The Arc trainings zijn reeds hierboven ook beschreven.

Who inspired you? What made you first passionate about sustainability?

Een combinatie van personen:

The Arc trainings, heeft me leren voelen en mijn visie leren bepalen

Tom De Windt, één van mijn goeie vrienden heeft me bewustgemaakt dat verandering kan

Eefje Cottenier van de Stuyverij heeft me andere denkwijzes aangeleerd